Top

Motivatiedip? Zo behaal jij jouw sportdoelen

HEALTH

We weten allemaal dat bewegen essentieel is voor onze fysieke- én mentale gezondheid. Maar soms is je motivatie ver te zoeken na een lange werk- of studiedag. Of lukt het je maar niet om je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Je eigen ikje kan je af en toe behoorlijk in de weg zitten als het om sporten gaat. Personal Trainers Stefan- en Rowin Alfons van Totally in Shape weten hier alles van en begeleiden mensen daarom zowel op fysiek- als mentaal gebied, want deze twee dingen gaan hand in hand. Twentyfour Flow ging bij deze sportschool in de Groningse wijk de Wijert op bezoek. 

Een fijne plek om te sporten

Zodra je de drempel overstapt bij Totally in Shape ervaar je het meteen: een hele gemoedelijke en relaxte vibe. Je voelt je er direct welkom. Vader en zoon Stefan – en Rowin Alfons begroeten je op een hartelijke manier en maken je meteen wegwijs in de voormalige opstandingskerk in Groningen. Het afgelopen jaar hebben ze samen keihard gewerkt om deze plek om te toveren tot een prachtig sport- en lifestylecentrum. De combinatie van de jaren ’60 architectuur enerzijds en de moderne fitnessapparatuur anderzijds maakt deze sportlocatie uniek. De lichtinval door de grote ramen en het hoge plafond zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

De kracht van Totally in Shape

Dankzij hun jarenlange ervaring op het gebied van personal training (PT), groepslessen, voedingsadvies en mental coaching hebben Stefan en Rowin op gezondheidsvlak veel te bieden. Typerend voor hun werkwijze is hun mensgerichte aanpak. Beiden beschikken over veel mensenkennis en kunnen daardoor goed inschatten welke manier van coachen het beste werkt. “Daar waar de ene persoon een ‘schop onder z’n kont’ nodig heeft, heeft een ander meer baat bij een ‘aai over z’n bol’. Het hangt van het type mens af welke vorm van communicatie het beste werkt en wat dat betreft leveren wij echt maatwerk.”

Drijfveren onder de loep nemen

Daarnaast is het tijdens een intakegesprek belangrijk om goed uit te vragen wat iemands drijfveren zijn. “Wij horen bijvoorbeeld vaak dat mensen (meer) willen sporten omdat ze willen afvallen. Maar waarom wil iemand afvallen? Welke reden schuilt nou écht achter deze wens? Meestal gaat de motivatie namelijk veel verder dan alleen wat kilo’s eraf trainen. Deze informatie is voor ons belangrijk, zodat we de klant tijdens een motivatiedip kunnen stimuleren om door te gaan. Personal training gaat bij Totally in Shape dus veel verder dan alleen het behalen van je sportdoelen of het verbeteren van je sportprestaties. “Want vaak kun je op fysiek gebied veel meer dan je denkt, maar kunnen bepaalde gedachtepatronen je prestaties in de weg zitten. Onze PT klanten maken op mentaal gebied dan ook een hele ontwikkeling door.”

In kleine stapjes

Tijdens een intakegesprek wordt ook gekeken welk doel het beste bij de klant en zijn leven past. Door dit einddoel te verdelen in kleinere subdoelen is de drempel minder hoog om te beginnen. Want een groot doel kan inspirerend zijn, maar ook afschrikken. Door kleinere doelen te formuleren kun je jezelf stap voor stap in die richting ontwikkelen. “Stel dat je wilt squaten met 80 kg. Dat is een behoorlijk doel. Een kleiner doel is 20 kg squaten voordat je op vakantie gaat. Heb je dit bereikt? Dan is de volgende stap 40 kg squaten voor de feestdagen. Stap voor stap, totdat je je einddoel hebt bereikt.”

Nieuwsgierig geworden naar Stefan en Rowin van Totally in Shape? Neem eens een kijkje op hun website en schrijf je in voor een proefles!

 


 

Tessa Molenaar

Hoi, mijn naam is Tessa Molenaar. Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Vanuit mijn passie voor psychologie heb ik in 2018 platform Twentyfour Flow opgezet. Als toegepast psycholoog houd ik mij altijd bezig met de vraag hoe je relaxed een druk leven kunt leiden. Wetenschappelijk onderbouwde inzichten uit de psychologie vertaal ik naar praktische handvatten die jij zelf kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Deze adviezen deel ik op eigentijdse wijze via de artikelen op mijn website, mijn social media-kanalen en mijn training Boost Your Mind. Het is mijn missie om de wereld van de psychologie voor iedereen toegankelijk maken. In mijn ogen wordt het met de dag belangrijker dat deze wereld dichter bij de mens wordt gebracht.

ontvang gratis mijn e-book: 10 tips voor meer rust in je hoofd
This is default text for notification bar