Top

Hoe gelukkig ben jij in huidige baan? Met deze 8 pijlers meet jij jouw werkgeluk

MIND, STUDY & WORK

Werk is een groot onderdeel van ons leven. We spenderen er veel tijd aan en zien onze collega’s net zo vaak, zo dan niet meer dan onze vrienden en familie. Werkgeluk is daarom heel belangrijk voor een bevredigend leven. De vraag of je gelukkig bent in je huidige baan is alleen niet altijd makkelijk te beantwoorden: de ene dag is de andere dag niet en werkgeluk hangt van heel wat factoren af. In dit artikel laat ik zien hoe je op een praktische manier jouw werkgeluk kunt meten en hoe dit je kan helpen bij het vergroten van jouw eigen werkgeluk.

De acht pijlers van werkgeluk

Bij welke pijlers geef jij een hoge score aan jouw baan, en bij welke niet? Geef, met behulp van de onderstaande vragen, de pijlers een rapportcijfer tussen 1 en 10. Ga uit van een gemiddelde op basis van de afgelopen drie maanden. Schrijf deze scores voor jezelf op.

Pijler 1: Plezier
De eerste pijler, plezier, is het meest bepalend voor werkgeluk. Stel jezelf de volgende vragen om dit in kaart te brengen:

– Haal je plezier uit de werkzaamheden van je baan?
– Wordt er gelachen op de werkvloer?
– Is de sfeer in de organisatie positief?

Pijler 2: Voldoening
De tweede pijler, voldoening, heeft te maken met de mate waarin je een goed gevoel hebt over je eigen prestatie. Stel jezelf hierbij de volgende vragen:

– Krijg je energie van je werk?
– Heb je aan het einde van de werkdag een voldaan gevoel?

Pijler 3: Competentie

De derde pijler, competentie, gaat over de vraag of je jezelf kunt ontwikkelen en werk doet waarin jouw kennis en vaardigheden voldoende worden benut. Stel jezelf de volgende vragen om dit cijfer in kaart te brengen:

– Past jouw baan goed bij jouw kwaliteiten en vaardigheden?
– Heb je je de afgelopen zes maanden ontwikkeld in je vakgebied of rol?
– Krijg je van je leidinggevende voldoende begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkeling?

Pijler 4: Autonomie
De vierde pijler, autonomie, gaat om zelfstandigheid en vrijheid om je werk op je eigen manier en tempo te kunnen doen. Autonomie is een basisbehoefte bij mensen. Niet voor niets groeit het aantal zelfstandigen in Nederland.

– Mag je zelf beslissen over de manier waarop je je werk doet?
– Kan je zelf beslissen wanneer je je werk doet?
– Mag je zelf beslissen waar je je werk doet?

Pijler 5: Vertrouwen
De vijfde pijler, vertrouwen, hangt sterk samen met de cultuur van de organisatie. Bij een cultuur waarin er veel vertrouwen is, blijkt werkgeluk te floreren.

– Kun je vertrouwen op je directe leidinggevende?
– Krijg je andersom het gevoel dat je leidinggevende jou vertrouwt?
– Hebben de medewerkers van de organisatie vertrouwen in elkaar?
– Heb jij zelf vertrouwen in je leidinggevende?

Pijler 6: Verbinding
De zesde pijler, verbinding, heeft alles te maken met de mate waarin jij je verbonden voelt met de organisatie en jouw collega’s. Mensen zijn groepsdieren en werk is een groepsproces.

– Heb je op je werk iemand die je vertrouwt, iemand met wie je werk- of privézaken kunt bespreken en die jou bijvoorbeeld een appje stuurt als er iets is?
– Staat het management dicht bij de organisatie?
– Word je voldoende geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen in de organisatie?

Pijler 7: Zingeving
De zevende pijler, zingeving, heeft te maken met de mate waarin jij het gevoel hebt dat jouw baan zinvol is en bijdraagt aan het grotere geheel. Meet deze pijler aan de hand van de volgende vragen:

– Draagt je werk bij aan de samenleving?
– Heb je het gevoel dat je waardevol werk levert?
– Kun je voldoende bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelen?

Pijler 8: Waardering
Last but not least: waardering, één van de belangrijkste pijlers voor het meten van werkgeluk, heeft alles te maken met de mate waarin jij je gewaardeerd voelt binnen de organisatie.

– Wordt jouw inzet gewaardeerd binnen de organisatie?
– Heb je in de afgelopen zeven dagen erkenning of lof gekregen voor iets wat je goed hebt gedaan?

Meten is weten 

Je hebt zojuist jouw werkgeluk gemeten aan de hand van de bovenstaande acht pijlers. Bekijk deze scores. Welke pijlers kunnen op dit moment wel wat aandacht gebruiken? Op de pijlers plezier, voldoening, competentie en autonomie kun je zelf invloed uitoefenen. Plezier kun je bijvoorbeeld opzoeken door te kiezen voor neventaken of een baan die je écht leuk vindt of door te investeren in een goede relatie met collega’s. Ben je op zoek naar meer voldoening in je werk? Door bewuster te kiezen voor welk werk je wilt doen en welke resultaten je daarmee wilt bereiken, kun je deze pijler een boost geven.

Werkgeluk is een wisselwerking

Werkgeluk ontstaat echter wel in een wisselwerking tussen werknemer en werkgever. Voor de pijlers vertrouwen, verbinding, zingeving en waardering ben je namelijk afhankelijk van jouw werkgever en je collega’s.  Zo staat zingeving bij zorgorganisaties hoog in het vaandel, terwijl de bijdrage aan de maatschappij bij een IT bedrijf soms minder duidelijk is. Vertrouwen hangt vaak samen met de cultuur van de organisatie en de leiderschapsstijl van de manager.

Andere belangrijke factoren 

Volgens psycholoog Arie Pieter Veldhoven zijn er, naast deze acht pijlers, ook andere factoren die je werkgeluk behoorlijk kunnen verlagen wanneer het niet goed geregeld is: de zogeheten dishappifiers. Een te hoge werkdruk, een ineffectieve oraganisatie en de cultuur van het bedrijf zijn hier voorbeelden van.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen, of heb je hulp nodig bij het meten en vergroten van jouw werkgeluk? Schroom niet om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we onderzoeken waar de angel zit en welke stappen jij kunt nemen om gelukkig te worden én blijven op je werk.

Tessa Molenaar

Hoi, mijn naam is Tessa Molenaar. Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Vanuit mijn passie voor psychologie heb ik in 2018 platform Twentyfour Flow opgezet. Als toegepast psycholoog houd ik mij altijd bezig met de vraag hoe je relaxed een druk leven kunt leiden. Wetenschappelijk onderbouwde inzichten uit de psychologie vertaal ik naar praktische handvatten die jij zelf kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Deze adviezen deel ik op eigentijdse wijze via de artikelen op mijn website, mijn social media-kanalen en mijn training Boost Your Mind. Het is mijn missie om de wereld van de psychologie voor iedereen toegankelijk maken. In mijn ogen wordt het met de dag belangrijker dat deze wereld dichter bij de mens wordt gebracht.

ontvang gratis mijn e-book: 10 tips voor meer rust in je hoofd
This is default text for notification bar