Top

Welkom op mijn platform!

Hoi, mijn naam is Tessa Molenaar. Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Vanuit mijn passie voor psychologie heb ik in 2018 platform Twentyfour Flow opgezet. Als toegepast psycholoog houd ik mij altijd bezig met de vraag hoe je relaxed een druk leven kunt leiden. Wetenschappelijk onderbouwde inzichten uit de psychologie vertaal ik naar praktische handvatten die jij zelf kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Deze adviezen deel ik op eigentijdse wijze via de artikelen op mijn website, mijn social media-kanalen en mijn training Boost Your Mind. Het is mijn missie om de wereld van de psychologie voor iedereen toegankelijk maken. In mijn ogen wordt het met de dag belangrijker dat deze wereld dichter bij de mens wordt gebracht.

Digital natives

De wereld waarin we leven biedt ons ontzettend veel voordelen. Zo kun je met één druk op de knop een maaltijd laten thuisbezorgen, terwijl je je favoriete serie bingewatcht. Heb je een feestje en wil je goed voor de dag komen? Je gaat een uurtje online shoppen en de volgende dag ligt het pakketje met je nieuwe outfit al bij je op de stoep. Is een fysieke meeting met collega's niet haalbaar, omdat de reisafstand te groot is? De mogelijkheden om online te vergaderen zijn eindeloos. Kortom: de moderne technologie voorziet ons van een heleboel gemakken.

Het belang van persoonlijke ontwikkeling

Deze moderne wereld kent echter ook een keerzijde. De afgelopen decennia is ons dagelijks leven in een rap tempo gedigitaliseerd. De wereld verandert snel, maar wij als mens veranderen niet in deze snelheid mee. Ons brein heeft veel meer tijd nodig om zich aan te passen aan deze ontwikkelingen. Hierdoor krijgen steeds meer mensen te maken met mentale belemmeringen, zoals stress of een burn-out. Vaak worden deze belemmeringen veroorzaakt door de dagelijkse dosis aan digitale prikkels, de constante sociale vergelijking via social media en de prestatiegerichte maatschappij. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is daarom belangrijker dan ooit.

``Op school leer je lezen, rekenen en schrijven, maar niet hoe je het leven leeft. Wat dat betreft zou persoonlijke ontwikkeling een vak op school moeten zijn.``

Relaxed in een hectische wereld

Relaxed zijn in een digitale en snel veranderende wereld, kan dat? Ik ben ervan overtuigd dat dit voor iedereen mogelijk is! Door bewust aandacht te besteden aan jouw persoonlijke ontwikkeling kun je niet alleen mentale belemmeringen voorkomen; het helpt jou ook om meer uit jezelf en jouw leven te halen. Vanuit Twentyfour Flow help ik jou graag bij het creëren van een relaxed leven in een hectische wereld. Dit doe ik door de wetenschap van gedrag en mentale processen, oftewel psychologie, dichter bij jou te brengen. Betrouwbare en onderbouwde inzichten vertaal ik naar praktische tips, tricks en how’s to’s, zodat jij handvatten hebt om relaxed door je drukke leven te gaan.

Twentyfour Flow-methode©

Bij Twentyfour Flow staan acht essentiële levensthema's centraal. Je haalt het meest uit jouw dagelijks leven wanneer deze thema's met elkaar in balans zijn. Niet alleen je mindset, maar ook je werk of studie, leefstijl, sociale kring, leefomgeving, financiën, levensdoelen en de praktische indeling van de dag, heeft invloed op jouw persoonlijke ontwikkeling. Vanuit deze visie is de Twentyfour Flow-methode© ontwikkeld. Deze methode omvat alle acht thema’s die jouw dagelijks leven voorkomen.

Twentyfour-Flow

Deskundig en compleet

Door nauw samen te werken met deskundigen van andere disciplines kan vanuit alle Twentyfour Flow-thema's betrouwbaar advies worden gegeven. Dankzij de input van deze deskundigen en de wetenschappelijk onderbouwde inzichten uit de psychologie, is het aanbod van Twentyfour Flow allesomvattend, betrouwbaar en onderbouwd.

``In deze hedendaagse maatschappij, waarin we soms onbewust meerennen met de dynamiek van onze omgeving, was training Boost Your Mind een fijne manier om stil te staan en op zoek te gaan naar innerlijke rust. De praktische en korte opdrachten zorgden ervoor dat ik weer een stukje terug naar mijn basis ging. Ik vind het werkboek en de theorie van training Boost Your Mind erg toegankelijk en geschikt voor iedereen die in zichzelf wil investeren!``

Nelleke, 39 jaar

Tessa in een notendop

In 1991 ben ik geboren in Groningen. Na een fijne jeugd op het Drentse platteland, waar ik opgroeide tussen de paarden en zelfgebouwde hutten, verhuisde ik naar de stad om te gaan studeren. Al van jongs af aan wilde ik psycholoog worden. Waarom doen mensen wat ze doen? Ik heb het altijd al boeiend gevonden wat mensen beweegt. Ieder mens heeft, in mijn ogen, iets interessants en unieks. Deze overtuiging maakt dat ik altijd oprecht geïnteresseerd ben in anderen en open sta voor een goed gesprek. De keuze voor de opleiding toegepaste psychologie kwam voor mijn omgeving dan ook niet uit de lucht vallen.

Waar het avontuur begon

Nadat ik in 2016 afstudeerde als Toegepast Psycholoog maakte ik een rondreis door het land wat mijn hart stal: Canada. Al snel volgden andere mooie avonturen in verschillende werelddelen, die ik samen met vriend beleefde: van slapen onder de sterrenhemel in de Marokkaanse woestijn, tot bergwandelingen maken op Sri Lanka. Tijdens deze reizen dacht ik regelmatig na over de volgende stap in mijn loopbaan. Ik wilde niet alleen iets doen met mijn passie voor psychologie, maar ook met mijn interesse in vormgeving en teksten schrijven. Bovenal wilde ik een oplossing bieden voor een maatschappelijk probleem, namelijk dat steeds meer mensen te maken krijgen met mentale belemmeringen.

Een platform voor iedereen

Na veel brainstormsessies sprong ik in 2018 in het diepe: ik stopte met mijn baan in de arbeidsbemiddeling en ging mijn plannen verder uitwerken. Wat begon als een voorzichtig probeersel, groeide uit tot een veelbezocht platform. Twentyfour Flow is een plek geworden waar niet alleen ik, maar ook andere deskundigen hun adviezen delen op toegankelijke wijze. Ik haal er veel energie en voldoening uit om op deze eigentijdse en doordachte manier te werken aan mijn missie.

ontvang gratis mijn e-book: 10 tips voor meer rust in je hoofd
This is default text for notification bar